dimecres, 12 de gener del 2011

Manifest de la Concertació de Progrés per Catalunya

En un moment en que la implacable crisi econòmica ha impactat durament en les bases ideològiques de l’esquerra; quan Catalunya ha vist dinamitada la via estatutària del pacte amb Espanya per normalitzar les seves legítimes aspiracions de més autogovern i reconeixement nacional; ara que, més que mai, la ciutadania del país es declara manifestament allunyada de la política institucional i partidista; creiem que és el moment de treballar per una opció política que defensi nítidament els valors propis de l’esquerra en base a tres eixos de regeneració del discurs de progrés a Catalunya:


·         Regeneració del discurs de cohesió social de l’esquerra catalana que en el marc de la necessària recuperació econòmica del país defensi els valors de l’equitat, la sostenibilitat, la justícia social i la llibertat, així com els valors de l’esforç, la responsabilitat i l’eficiència.
·         Regeneració del discurs de cohesió nacional que mitjançant la veu de l’esquerra catalana a les institucions de l’Estat lideri, sense limitacions o apriorismes, una reforma del marc constitucional que sigui coherent amb les legítimes aspiracions nacionals àmpliament compartides per la ciutadania de Catalunya.
·         Regeneració democràtica dels partits i dels instruments de participació política de la ciutadania que permeti per una part, aprofundir en la democràcia interna dels partits reforçant la llibertat de pensament i expressió; i per l’altra, defensar una llei electoral catalana que apropi els electors als seus representants a través de llistes desbloquejades, justa proporcionalitat territorial i mecanismes de retiment de comptes pel compliment dels compromisos electorals.

Som conscients que per assolir aquest objectius es necessita generositat i sacrifici.  Generositat per treballar pels valors de l’esquerra que ens uneixen i no pels que ens separen. Sacrifici per integrar de forma transversal generacions, territoris, sectors socioeconòmics i sigles partidistes.

Estem convençuts que cal que el país disposi d’una opció política d’esquerra nacional clara. Sabem que som majoria.  Volem aflorar la massa crítica de catalanes i catalans suficient per plantejar una posició política de fermesa davant les opcions nacionals liberals conservadores. És per això que fem una crida a totes les entitats, persones i institucions que volen construir aquest país des de l’esquerra i aspiren a construir, també, una alternativa clara de govern, a sumar-se a un projecte clar, creïble, transversal i majoritari que concerti l’esquerra nacional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada